Ο Λεωνίδας Χριστοδουλάρης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.
Εργάστηκε ως βοηθός στο Oστεοπαθολογικό  κέντρο του πατέρα του, Σωκράτη Χριστοδουλαρή, πριν ξεκινήσει τις σπουδές του στην Ευρωπαϊκή Σχολή Οστεοπαθητικής (European School of Osteopathy), στο Κεντ της Αγγλίας.  Με το πέρας των σπουδών του έλαβε το Βachelor of Science (Honors)  in Osteopathy και δίπλωμα Οστεοπαθητικής (Diploma in Osteopathy). Το τετραετές πρόγραμμα φοίτησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, συμπεριελάμβανε, κλινική άσκηση 1000 ωρών σε αθλητική, παιδική και κλινική μητρότητας.

Συνέχισε τις σπουδές του πάνω στην εφαρμογή της οστεοπαθητικής σε ζώα, όπου και πήρε την πιστοποίηση Post Graduate Certificate in Animal Osteopathy από την Ευρωπαϊκή Σχολή Οστεοπαθητικής. Μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε για ένα χρόνο σε κλινικές στο Λίβερπουλ και Λέικ Ντίστρικτ της Βόρειας Αγγλίας. Παράλληλα εξασκούσε  την οστεοπαθητική και σε άλογα στον τομέα της ιππικής αντοχής και δεξιοτεχνίας.

Το 2003 γύρισε στη Ελλάδα, έκανε τη θητεία  του στο Πεζικό Σώμα Στρατού και ύστερα άρχισε να εργάζεται ως οστεοπαθητικός στα Θεραπευτήρια Χριστοδουλάρη. Το 2008 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα αναλαμβάνοντας ασθενείς όλων των ηλικιών.

Απο το 2013 εργάζεται ως λέκτορας σε παραρτήματα της Γερμανικής Οστεοπαθητικής Σχολής (Osteopathie Schule Deutschland) σε Ευρώπη και Τουρκία.

Το 2018 ξεκίνησε και η συνεργασία του ως λέκτορας με  Ιταλική Σχολή Οστεοπαθητικής στην Ρώμη (EDUCAM).

Εργάζεται εθελοντικά, κατά διαστήματα, στην περίθαλψη και επανένταξη αγρίων ζώων  για τους οργανισμούς  ‘Δράση για την Άγρια ζωή’ και ‘ΆΝΙΜΑ’.  Το 2012 παρουσίασε στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο Οστεοπαθητικής για ζώα, την εργασία του πάνω στην χρήση της Οστεοπαθητικής για την ευημερία στα τραυματισμένα γεράκια. Είναι μέρος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου “Animal Osteopathy” που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2018 από τις εκδόσεις Handspring publishing .

Στο πλαίσιο της συνεχόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης  παρακολουθεί και συμμετέχει σε ετήσια βάση, σεμινάρια και συνέδρια Οστεοπαθητικής και Φυσικοθεραπείας σε Ευρώπη και Καναδά.

Το 2016  επανέκτησε την ειδικότητα του Βοηθού Πρώτων Βοηθειών για πολίτες, παρακολουθώντας το 20ωρο σεμινάριο από τον Ερυθρό Σταυρό.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Οστεοπαθητικής (ΠΣΟ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οστεοπαθητικών (EFO).